Materialen en onderhoud

Materialen
Al onze meubelen worden gemaakt van verouderde steigerplanken. Voordat de planken verwerkt worden tot meubels worden zijn eerst geborsteld en geschuurd in onze schuurmachine. Voor binnengebruik is het verstandig om de meubelen na levering goed schoon te maken met een borstel en een sopje van groene zeep. Zo krijgt u het overige stof er goed uit. De meeste meubelen kunnen onbehandeld buiten blijven staan.

 

Onderhoud steigerhouten meubels
Wilt u de meubelen behandelen kunnen wij het hout voorzien van een coating die het meubelstuk waterafstotend maakt. Dit houdt in dat vloeistoffen niet direct in het hout trekken wanneer zij contact maken met het hout. Deze coating is zeer geschikt voor tafelbladen. Het geknoeide vocht dient wel direct afgenomen te worden. De uitstraling van het hout verandert niet door deze coating. Als uw meubels behandeld zijn met de coating kunnen deze later niet meer behandeld worden met een ander soort afwerking, beits, verf of olie.


Onderhoud kussens
Sunbrella textiel is zo mooi, zo comfortabel en zo handig dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw eetkamer, uw living of uw buitenruimte. Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt. Zoveel duurzaamheid in zoveel stijlen: Sunbrella heeft alles om van te houden. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbella textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is: de stof correct onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.


Algemeen en licht onderhoud

  • Veeg vuil of vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek.
  • Machinewas op 40°C of handwas op deze manier:
  • Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40°C).
  • Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.
  • Spoel grondig en laat de stof daarna dragen in open lucht.
  • Stel indien nodig uw strijkijzer in op “synthetisch weefsel”. GEBRUIK GEEN stoom of stoomstrijkijzer.

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels
Stof van Sunbrella is speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen.


Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

  • Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.
  • Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Afneembaar Sunbrella doek van zonwering of kussenslopen kunt u wassen in de machine op minder dan 40°C. Gebruik – afhankelijk van het gewicht – de gewone hoeveelheid mild wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.


Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak
Sunbrella stoffen kregen al een speciale nabehandeling om ze meer waterafstotend te maken. Die nabehandeling zorgt bij normaal gebruik voor een jarenlange bescherming, maar u kunt de behandeling zelf ook hernieuwen met 303 High Tech Fabric Guard™, het aanbevolen product voor de nabehandeling van Sunbrella textiel.